Terug naar de natuur: mede met honingdauwhoning

Mede is een van de bekendste honingdranken. De meeste medes zijn gemaakt met honing welke afkomstig is van nectar. Echter zijn er ook een aantal soorten waarbij zogenaamde honingdauwhoning gebruikt is. Deze honing is meestal vrij donker van kleur en kruidig van smaak. Denk hierbij aan een kruid-, schors- en aard- achtige nasmaak.

De honing is bovendien zeer rijk aan mineralen zoals ijzer, aminozuren en oligo-elementen. Dat zijn o.a. magnesium, zink, fosfor, kobalt en zwavel de z.g sporenelementen. Hierdoor heeft deze honing ook een hoog antioxidant gehalte en is daardoor geliefd door sporters en zou een goede werking hebben op het zenuwstelsel en hersenactiviteiten. Een aantal van onze meest populaire mede soorten is dan ook gemaakt met honingdauwhoning.

Linde mede is een van de meest populaire in ons assortiment en op onze festivals. Doordat deze drank met lindehoning is gemaakt, is de smaak net wat anders dan van een klassieke variant. De smaak van linde en de licht droge afdronk met houtnoot maken deze mede tot iets heel bijzonders en is daarom erg favoriet onder de mede-liefhebbers.

Dennenmede is gemaakt met dennenhoning, waardoor het een karakteristieke dennengeur en -smaak krijgt. Als je dit drinkt waan je je in een dennenbos op een mooie zomerdag.

Ten slotte: onze Kastanjemede. Door het gebruik van kastanjehoning is deze iets minder zoet dan een standaard mede en heeft een vollere krachtigere smaak.

Zoals je kunt lezen is de ene honingdrank de andere niet. En al die verschillende soorten maken, wat ons betreft, mede ook zo veelzijdig.

Bronvermelding: Imkerpedia