Recept: stoofschotel met Koudvuur!

Een heerlijke stoofschotel die in een handomdraai klaar is. Perfect voor de wintermaanden.

Ingrediënten (2 ruime porties):
– 75 ml Koudvuur (of een ander donker bier)
– 400 gram zoete aardappel(blokjes)
– 300 gram wortel
– 1 puntpaprika (rood of oranje)
– 2 stengels bleekselderij
– 1 zoete ui
– 300 gram biefstukpuntjes
– 2 eetlepels (verse) Italiaanse kruiden
– 2 tenen knoflook (of meer)
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 0,5 blokje (vlees)bouillon
– zout
– peper

Bereidingswijze:
1. Maak 250 ml bouillon
2. Was en snij alle groentes grof. De zoete aardappels in blokken van ongeveer 3 cm, de wortels in dikke plakken, de puntpaprika in blokjes van ongeveer 2 cm, de bleekselderij in boogjes van zo’n 2 cm, de zoete uit in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bij verse kruiden; hak deze fijn.
3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en schep alle gesneden groenten erdoor. Bak deze 2-3 minuten en doe dan de tomatenpuree, bouillon, kruiden en wat versgemalen peper erbij. Smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
4. Meng ondertussen de biefstukpuntjes met wat zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. Bak vervolgens de biefstukpuntjes op hoog vuur in 2-4 minuten rondom bruin (van binnen nog rosé). Schep tijdens de laatste 5 minuten van het stoven van de groenten de biefstukpuntjes erdoor en giet dan ook het bier erbij.
5. Doe de stew in een kom, schenk het resterende bier in een glas (en open nog een blikje voor degene die mee eet); proost en geniet!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *