Welkom bij Celtic Drinks
Celtic Drinks is de mede webshop van Vana Events, de organisatie achter Keltfest, Castlefest en de Castlefest Wintereditie. In onze shop kun je kiezen uit een ruim en gevariëerd assortiment. Van klassieke soorten tot uitdagende smaken met specerijen; we hebben alles en bezorgen snel bij je thuis.
Mede is een heerlijke alcoholische drank gemaakt van honing en daarom ook bekend als honingwijn. Deze lekkernij wordt al sinds de middeleeuwen gedronken en is tegenwoordig favoriet op de verschillende fantasy en middeleeuwse festivals, waaronder natuurlijk onze eigen evenementen.
De mede van Celtic Drinks wordt met enorm veel zorg geselecteerd en is van hoge kwaliteit. Ook zijn wij hèt adres voor alcoholvrije en vegan alternatieven.
Nieuws
- Castlefest: tijdelijke stop verzenden
LET OP: tussen vrijdag 18 juli (13:00 uur) en maandag 11 augustus (09:00 uur) versturen wij geen bestellingen in verband met Castlefest. Alle orders die je in deze periode doet worden dus pas vanaf 11 augustus verzonden.
- Recept: Vijgenkoekjes met mede
Samen koekjes bakken is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezellig! Omdat mede niet alleen geweldig is om te drinken maar ook fantastisch om mee te koken en bakken, delen we graag dit recept met jullie.
Ingrediënten voor 30 koekjes:
- 100 milliliter mede (bijvoorbeeld zoet, klassiek of vegan)
- 150 gram gedroogde vijgen (gehakt)
- 130 gram suiker
- (kaneel)suiker voor bestrooien
- 100 milliliter extra-vierge olijfolie
- 300 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder (8 gram ongeveer)
Bereiding (ongeveer 50 minuten):
- Meng in een kommetje de bloem en het bakpoeder. Pak een andere, grote, kom en roer de suiker, de olijfolie en de mede door elkaar. Voeg de gehakte gedroogde vijgen toe en doe hier langzaam met een houten lepel de bloem-/bakpoeder mix bij. Meng en kneed goed tot een mooie deegbal.
- Laat het deeg, afgedekt, ongeveer tien minuten rusten op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze voorzichtig plat.
- Bedek daarna de koekjes met wat kaneelsuiker om ze knapperig te maken als ze gebakken zijn.
- Verdeel ze vervolgens gelijkmatig over de bakplaat en bak ze in 15 minuten tot ze goudbruin, maar nog zacht in het midden zijn.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen
- Schenk een glas mede in en eet smakelijk!
- Bewaaradvies: de koekjes kun je nog enkele dagen bewaren, bij voorkeur in een blikken container.
We wensen je veel plezier met koekjes bakken en zien graag de resultaten terug op onze Facebook pagina! Bovendien kun je ons en anderen hieronder in de comments laten weten wat je van dit recept vindt en of je wellicht zelf variaties hebt gebruikt of bedacht. We zijn namelijk enorm benieuwd naar jullie creaties en ervaringen, dus deel ze vooral met ons.
Bron: https://en.julskitchen.com/dessert/cookies/mead-and-dried-fig-cookies
- Samhain Mead Chest
Wegens groot succes hebben we nu een gelimiteerd aantal Samhain Mead Chests beschikbaar. Op is echt op, dus wees er snel bij. Elke box bevat twee flessen mede en wat kleine extraatjes. We verklappen de inhoud niet, maar weten zeker dat deze goed in de smaak zullen vallen.
- Vier de herfst!
We hebben wat smaken aan ons assortiment toegevoegd die perfect bij deze tijd van het jaar passen. Herfstgeest met appel-pompoen is misschien wel de meest bijzondere. Met de echte stukjes appel en smeuïge pompoensmaak haal je echt iets speciaals in huis. Of ga voor de meer klassieke peer-kaneel smaakbeleving met Herfstfluistering, dat bijna aan een vloeibaar perentaartje doet denken. Meer van de wat eenvoudigere, maar intensere smaken? Haal dan onze Hazelnootmede met hele hazelnoten in huis. Wat al deze fantastische smaken nog beter maakt is dat ze, net als glühwein, ook warm te drinken zijn. Daarmee komen we de koudere en natte najaarsdagen wel door.
Herfstgeest Herfstfluistering Hazelnootmede
- Hypocras: wijn uit de middeleeuwen
Hypocras, ook Hippocras of Hipocras, is een heerlijke kruidenwijn. Gemaakt van rode wijn, honing of suiker en specerijen was dit drankje vooral in de middeleeuwen enorm populair. De legende vertelt dat, in de 5de eeuw voor Christus, de grondlegger van de Westerse geneeskunde Hippocrates de drank uitgevonden heeft in Griekenland. Echter komt de naam pas vele eeuwen later, na de 14de eeuw, voor in geschriften. Waarschijnlijker is dat Hypocras zo heet, omdat de kruiden, na geweekt te hebben in de wijn, via een kegelvormige zak eruit gezeefd werden. Dit type zak is bedacht door Hippocrates, vandaar de naam.
De specerijen in Hypocras bestaan vaak uit suiker, kaneel, gember, kruidnagel, Indiase lange peper en paradijskorrel. Maar allerlei variaties hierin zijn door de jaren heen populair geweest. Artsen hebben de kruidenwijn lange tijd zelfs voorgeschreven omdat het goed zou zijn voor de spijsvertering. Beroemde historische figuren zoals de beruchte baron Gilles de Rais, maar zelfs Hendrik IV en Louis XIV waren liefhebbers. Het Spaanse Sangria zou overigens ook zijn geïnspireerd door Hypocras.
De kruidenwijn is zowel koud als warm te drinken en ook enorm geschikt om te gebruiken in sausjes. Daarnaast is het een heerlijk aperitief of juist als dessertwijn. Een absolute aanrader voor liefhebbers van glühwein, rode wijn en natuurlijk mede.
Haal je eigen fles Hypocras nu in huis en ontdek deze bijzondere drank.
Onze lekkere mede vind je hier
